flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15.05.2024 у суді проведено День відкритих дверей

15 травня 2024, 14:33

Сьогодні суд відвідали учні 9-10 класів Опорного навчального закладу «Навчально-виховний комплекс: заклад загальної середньої освіти 1 ступеня – гімназії Ямпільської міської ради Вінницької області.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося із роботою Служби судової охорони, де учні дізналися про порядок пропуску осіб до приміщення суду та присутнім було роз’яснено як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

 

Після чого учнів ознайомлено:

- із структурою суду та основними обов’язками працівників апарату суду,

- із роботою канцелярії, де учні дізналися про порядок реєстрації, руху документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними.

 

У доступній формі учні дізналися про судові засідання в режимі відеоконференції, а також про судові повістки та виклики за допомогою месенджера Viber  та ознайомлення з матеріалами справи  через  «Електронний суд» та «Портал  Дія» після чого учні школи мали змогу побачити як проводиться судовий розгляд справи в режимі відео конференції. 

 

Ямпільський районний суд Вінницької області завжди відкритий до комунікації, і не залишається  осторонь в процесі навчання та виховання  майбутніх  правознавців! Протягом 2023 року у Ямільському районному суді проходили практику 8 студентів (із  Навчально-наукового інституту морського права та менеджменту Національного університету «Одеська морська академія»,  Приватного вищого навчального закладу «Фаховий коледж міжнародної торгівлі», Національної академії внутрішніх справ МВС України, Відокремленого структурного підрозділу «Вінницького фахового коледжу економіки та підприємництва Західноукраїнського національного університету»,  Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Одеського державного університету внутрішніх справ, Донецького національного університету імені Василя Стуса.

А тому наприкінці зустрічі висловлено побажання учням про те, що, якщо зустрічатись в приміщенні суду, то виключно як зі студентами, які проходять практику в суді.