flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ СУДУ

14 жовтня 2013, 09:30

 «ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ СУДУ»

 З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Ямпільському районному суді Вінницької області, запроваджено проведення днів відкритих дверей.

Так, 11 жовтня 2013 року у Ямпільському районному суді Вінницької області вже вдруге проведено День відкритих дверей, і це вже становиться гарною традицією.

Про проведення даного заходу судом проінформовано громадськість шляхом поміщення відповідного оголошення на офіційній веб–сторінці суду, на інформаційній дошці суду, також текст оголошення переданий до загальноосвітніх закладів району. 

Суд відвідало біля 40 громадян та учнів  загальноосвітніх закладів району.  

Серед відвідувачів суду були учні з класними керівниками 8 - 9 класу Ямпільської  загальноосвітньої школи №1 та №3 та інші відвідувачі суду, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залу судового засідання, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та участь у судових засіданнях.

Розпочинаючи даний захід керівник апарату суду Катрук С.В. коротко ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначив, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду. Після чого учасників екскурсії було проведено приміщенням суду.

            Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.


            Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули інформаційні стенди.

            Останнім заходом дня відкритих дверей стала участь всіх охочих у справжньому судовому засіданні. Учасники Дня відкритих дверей мали змогу побувати на розгляді кримінальної справи під головуванням судді Гаврилюк Т.В.: бути присутніми під час виступу сторін в судових дебатах, почути останнє слово підсудного та  оголошення вироку суддею.

            У фінальній частині, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, діти та відвідувачі  суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

            

 

Керівник апарату суду                     С.В.Катрук