flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22.03.2018 ПРОВЕДЕНО «ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ СУДУ»

22 березня 2018, 16:31

 22.03.2018 ПРОВЕДЕНО

«ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ СУДУ»

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти, набуття школярами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права у Ямпільському районному суді Вінницької області було проведено День відкритих дверей.

Серед відвідувачів суду були учні 9-11 класів Загальноосвітньої школи I-III сткпенів №2 імені Івана Богуна та Загальноосвітньої школи I-III степенів №1 м.Ямпіль Вінницької області, які зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Відкриваючи даний захід керівник апарату суду Катрук С.В. ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, ознайомив з роботою канцелярії  суду, де присутні  дізналися про реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень, ознайомлення з роботою суду та використанням відеоконфенцзв`язку, оглядом робочих кабінетів, зали судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду.

 

Заходом дня відкритих дверей стала участь учнів 9-11 класів Загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 імені Івана Богуна у судовому засіданні, яке проводилось у режимі ВКЗ між Ямпільським районним судом та Вінницьким міськсудом під головуванням судді Любинецької-Онілової А.Г.

 

Також у доступній для студентів формі було роз’яснено порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді та роздано брошури «Як поводити себе в суді» та «Знай свої права та вчися володіти ними».

 

У рамках візиту молодь мала можливість поспілкуватись з головою суду Миколою Дзерином. Під час бесіди зі студентами очільник установи зазначив: «У покращенні комунікації між судом і громадськістю такі заходи відіграють важливу роль. І не тільки для майбутніх правників, а й для усіх громадян. Ми є відкриті до спілкування і сподіваємося, що подібні зустрічі відбуватимуться на постійній основі і це стане доброю традицією».
 
Наприкінці зустрічі голова суду та керівник апарату суду підсумували, що завжди готові до співпраці зі студентами – майбутніми юристами, котрі мають на меті розвиватись і вчитися новому. Відтак, висловили сподівання, що такі заходи за участі молоді стануть традиційними.

 

 

 

 

 

Прес-служба Ямпільського районного суду Вінницької області